Gambling i Det Ville Vesten

bud-spencer-terence-hill

NetEnt har nylig lansert spilleautomaten Wild Wild West: The Great Train Heist slot, og i den anledning tenkte vi å skrive litt om hvordan gambling faktisk foregikk i Det Ville Vesten.

Spagetti Western sjangeren er ikke det den engang var, men de gode gamle Bud Spencer og Terence Hill-filmene er fremdeles like bra den dag i dag. Det er noe helt eget og magisk med denne brytningstiden mellom indianer og nybyggere, mellom villmark og sivilisasjon mellom juridisk orden og jungelens lov. Vi sluttes aldri å fascineres av dueller i støvete salonger og helter som rir inn i solnedgangen på vei mot nye eventyr.

Gambling og kruttrøyk i salongen

I salongene i det gamle Vesten ble myter og legender skapt når pelsjegere, cowboyer, soldater, gullgravere, gamblere og gunslingers samles under samme tak med høyt inntak av diverse former for rå og sterk alkohol.

Moderne serier som Westworld spiller på vår trang til å gjenleve friheten, råskapen og det romantiske aspektet av denne tiden uten at man trenger å føle smerten eller risikere livet som de ekte vesten-heltene måtte føle på kroppen. Det skulle ikke mye til før helvete var løs og stoler og bord fløy gjennom luften og alle kjempet mot alle i en fordrukken orgie av galskap. I alle fall ikke om vi skal tro Bud Spencer-filmene vi har sett. Virkeligheten var kanskje ikke fullt så dramatisk.

Dersom du trekker «Død manns hånd» som består av 2 ess og 2 åttere i kun svart, så bør du raskt se deg over skulderen og frykte for din nærmeste fremtid. I alle fall om man skal tro legenden. Dead Man’s Hand-legenden oppstod når Wild Bill Hickock ble skutt og drept mens han spilte et slag poker. Dette var nemlig hånden han holdt når han brått avgikk med døden.

Poker i Det Ville Vesten

Poker var et ganske enkelt spill på den tiden, med en annerledes kortstokk og andre regler enn det som er vanlig i våre dager. Kortstokken var delt opp i 20 kort fordelt på 4 farger, og det var 4 spillere som spilte om gangen. Hver spiller fikk tildelt 5 kort, noe som betyr at hele kortstokken var delt ut fra starten av. Dette er altså en variant av Stud poker.

Et annet populært spill som ble spilt i salonger og vannhull på denne tiden var terning. Poker var et spill for den mer tålmodige og strategiske typen, mens terning var mer for gamblere som likte umiddelbar gevinst (eller tap) basert på tilfeldigheter mer enn strategi, juks og pokerfjes.

Spill alle typer med MrGreen Bonus

Du kan spille alle typer poker og andre casinospill hos MrGreen, og samtidig hente deg en solid velkomstbonus via lenken under.

Hent din bonuspakke nå!