Hvordan årets Super Bowl ble avgjort med myntkast

Årets Super Bowl var virkelig en for historiebøkene og Falcons og Patriots bød på en forrykende kamp, selv om vi hater resultatet og det faktum at Super Bowl ble avgjort med myntkast!
super bowl myntkastJa – det er en uke siden kampen ble spilt, men det tok oss faktisk så lenge å fordøye det skuffende resultatet. I hvert fall nok til å kunne skrive om det. Patriots vant – igjen! Dette er en seier, som kun gleder New England Patriots fans. En skandale i den amerikanske fotball-verdenen. Vi er lei av Patriots dominans og Tom Brady som aldri legger opp. Ja, han er en av verdens største Quarterbacker, men nok er nok!

Vi trodde virkelig dette var året, hvor Patriots og Brady fikk seg en midt i trynet og det så jo virkelig slik ut også! Første halvdel av kampen, var regelrett eid av Atlanta Falcons og de sikret seg touchdown etter touchdown, i en rekordfart!

De forvandlet det ellers sterke Patriots-laget, til en gjeng med førsteklassinger som bare virret rundt på banen. Det var magisk. Vi brøt ut i en rekke ondskapsfulle «MOAHAHAHA»-lattere i løpet av kampen, nok til at naboer trodde vi hadde blitt forvandlet til onde superskurker. Med stillingen 28-3 til Falcons i starten av annen omgang, måtte jo kampen være avgjort!

Men neida…

Super bowl myntkastLitt uti andre omgang, begynte Patriots smått om senn og bite fra seg. Det startet med deres første touchdown – hvor de misset ekstrapoenget og vi nok en gang brøt ut i et lite «MOAHAHAHAHA», mens vi gned hendene sammen. «Greit, dere kan få 6 nye poenger, dere har fortsatt 19 igjen!»

Lite visste vi at dette var starten på en lidelse vi aldri før hadde opplevd. Plutselig la Falcons-spillerne seg på rygg og lot seg rett og slett høvle over av Patriots. Touchdown etter touchdown og utrolige prestasjoner, av det tidligere så elendige Patriots-laget. Hva skjedde? Plutselig var det bare ett minutt igjen av kampen og stillingen var 28-28!

Ut i ekstraomgang

Med ett minutt igjen på klokka og Falcons ball, foldet vi hendene og ba til Gud om at de skulle greie å få poeng! Tydeligvis hadde vi syndet så mye i vårt liv, at Gud overså våre bønner. Falcons greide knapt å kapre en yard på banen og tiden rant ut, til ekstraomgang.

Det var her myntkastet, som avgjorde Super Bowl, fant sted. Hvem skulle starte med ballen? Naturligvis var det mynten som måtte avgjøre. Den forbanna mynten. Naturligvis landet den på Patriots og Patriots fikk starte med ballen. Krise!

Hvorfor? NFL sine overtidsregler sier nemlig at første laget som scorer touchdown, vinner og naturligvis var det nettopp det Patriots gjorde, på bare få minutter. Hvis Patriots kun hadde fått et fieldgoal, ville Falcons fått ballen og hatt muligheten til å utligne med fieldgoal eller avgjøre med touchdown.

Kunne Falcons vunnet?

Superbowl myntkastHadde mynten landet på Falcons, ville det vært Falcons som hadde startet med ballen og hatt sjansen til å avgjøre med touchdown. Om de hadde klart det, får vi naturligvis aldri vite, men vi liker jo å leve i håpet om at de plutselig ville skjerpet seg og hentet frem det fantastiske spillet fra første omgang.

Selv om dette var en kamp for historiebøkene, med første Super Bowl som ble avgjort på overtid og første vinner som kom tilbake fra å ligge under med 25 poenger, er dette kanskje det mest tragiske Super Bowl noensinne. I hvert fall for vår del. Atlanta Falcons var jo så nære. De gav oss håp og vi var sikre på at dette var Super Bowl hvor Patriots endelig tapte. Men nei da. Kanskje neste år. Vi håper, mens vi trøster oss med en spilleautomat og free spins.